Forside Køb Billet Program Galla Sponsorer Udstillere Brugergrupper PR In English
Årets bedste open source-konference

Linuxforum 2007Hovedsponsor:
IBM


Mediepartner:
Version2


Sponsor:
Sponsor

Announce post-liste

Du kan tilmelde dig vores announce post-liste og få opdateringer, når vi er klar med konference-program, billetsalg mv.
Tilmeld dig herHobbit monitor - overvågning der virker

med Henrik Størner

Hvad enten man har 1 eller 4000 servere stående i kælderen, så er det rart at have noget til at holde øje med at de kører som de skal. Hobbit er et Open Source overvågnings-værktøj, der prøver at undgå for meget teknisk bøvl med underlige protokoller og uoverskuelige bruger- interfaces, og i stedet bare virker og giver dig data om dine systemer som er til at forstå.

Hobbit overvåger servere, hvad enten det er Unix- eller Windows-servere; skulle du have en mainframe med z/VM stående er det heller noget problem. Desuden checker Hobbit dine netværks-services, så man ved om websitet kører - og hvornår det er på tide at forny SSL certifikatet til din betalings-side.

Alt præsenteres i et enkelt web-interface, med flittig brug af grafer og tilgængeligheds-statistikker, så selv chefen har noget at kigge på.

I foredraget præsenteres Hobbit, og der gives eksempler på hvordan det bruges i den digitale virkelighed.

Niveau: Let tilgængelig. Lidt erfaring med system-drift vil være en fordel.

Links: www.hobbitmon.com

Henrik StørnerHenrik Størner er manden bag Hobbit, som han har arbejdet på siden 2002. Til daglig arbejder han hos CSC i Valby nær København, hvor han - ud over at bakse med forskellige slags Internet-tilgængelige kunde-systemer - sørger for at overvågningen af flere tusind servere i CSC's maskinstuer fungerer som den skal.

Henrik er cand.scient i datalogi, har rodet med Linux og Open Source i mere end 10 år, og er en af SSLUG's system-administratorer.

Sidst opdateret: Tuesday, February 6, 2007

Linuxforum arrangeres i samarbejde med
BSD-DK, DKUUG og SSLUG
Problemer med sitet? Skriv til Webmasteren. Copyright © 2007 Linuxforum.
Valid XHTML | Valid CSS | Valid Links  

Linuxforum.dk kører på hardware fra HP og båndbredde sponsoreret af Niels Bohr Institutet. Navneservice leveres af GratisDNS.